İstanbul havalimanı kar fırtınasından sonra yeniden açılmayı erteledi


 Avrupa'nın en dinamik hava terminali İstanbul, Salı günü, Türkiye'nin en önemli şehri, trafiği zayıflatan ve organizasyonları alt üst eden kritik bir kar fırtınasının altından çıkmaya başlarken, devam ettiğini kabul etti.

 2019'da Türk Hava Yolları'nın yeni yeri olarak Atatürk Havalimanı'ndan devraldığı İstanbul Havalimanı'nı Pazartesi günü bir kar fırtınası merakla kapattı.

 Egzersizlerin gece boyunca askıya alınacağı ve öğleden sonra durmaya neden olacağı konusunda önceden uyarmıştı.

 Basın kuruluşu Salı günü yaptığı açıklamada, uçuşların en az 13:00 (1000 GMT) kadar devam etmeyeceğini söyledi.

 Sonuç açıklandıktan sonra gemi seyahatlerinde mahsur kalan yolcuların alacakaranlıkta tamamen temizlendiğini de sözlerine ekledi.

 16 milyonluk şehir, sürücülerin sokaklardan uzak durmaları yönündeki emirler nedeniyle Salı günü fiilen hareketsiz kaldı.

 İstanbul'un sevilen simitçileri gün boyu koşarken, yemek hareketi organizasyon uygulamaları işe yaramadı.

 Baş acentenin ofisi ayrıca, trafik durma noktasına geldiğinden araçlarını sokaklarda terk eden kiracılara geri dönmek ve araçlarını evlerine götürmek için yetki verdi.

 Lider ajan Ali Yerlikaya, Twitter'da "Kimsenin gerçekten aldırmadığını varsayarsak, araçlarımızdan çabucak vazgeçmeliyiz" dedi.

 Kargo terminallerinden birinin en yüksek noktasının kar altında çökmesi sonucu bir işçinin yaralanmadan harika bir şekilde kurtulduğu İstanbul Havalimanı'nın bitişi, Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Asya'dan kalkışları durdurdu.

 Ne olursa olsun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilginleri, hava terminalini kışın arada bir sisle kaplı olan Karadeniz kıyısı boyunca uzak bir yere yerleştirme kararını şaşırtıcı derecede uzun bir zamandan beri araştırmışlardı.